A gyakorlatban együtt élni velük nem olyan rózsás.

Hiába látványos valami, ha nem praktikus és megnehezíti az életünket. A vége úgyis az lesz, hogy lecseréljük, így érdemes inkább előre gondolkodni, és nem bedőlni a csalogató fotóknak. Ahhoz, hogy ne a saját kárukon kelljen tanulni, most megmutatjuk, mik a mesésnek tűnő berendezések hátulütői:

Inox konyhai felszerelések

Egy időben nagyon nagy sláger volt a csillogó fémfelületű háztartási gépeket és konyhapultokat választani, de a lelkesedés alábbhagyott, amikor mindenki ráeszmélt, hogy mennyivel többet kell takarítani. Az első érintésre ott marad az ujjlenyomat, folyamatosan foltosodik, és a legapróbb karcolások is messziről látszanak.

Nyitott állványok

Rettentő trendi, mintha egy divat magazinban élnénk. Csakhogy! Ki olyan precíz, hogyha siet is vissza akasszon becsületesen mindent a vállfákra? Ha még meg is teszi, egy ilyen akasztó esetén a ritkábban használt ruhákon könnyen megjelenik a por, és könnyen magukba szívják a lakás uralkodó illatát. Ha az finom virágillat akkor azt, ha épp pacal, akkor meg azt.

 

Projektor

Elképzeljük, ahogy a puha párnák között összebújva nézzük a kivetítőn a romantikus filmet, és mindez elragadóan idilli. Alkalmi jelleggel tényleg az, de a hétköznapokban inkább macerásnak fog tűnni. Szükséges hozzá egy nagy vászon vagy minimum egy csupasz fehér fal, de azzal se lesz nézhető világosban, a műszaki kiegészítők megvásárlásáról, összeszereléséről nem is beszélve.

Fekete bútorok

Nagyon elegáns, de összenyomják a teret, és tévhit, hogy a feketén nem látszik a kosz. Nemhogy a kosz, még a vízcseppek is virítanak rajta! Hasonlóan az inoxhoz, sokkal jobban látszik minden, mint akármelyik másik színen.

Magas csaptelep

A kis mosogatótálcát általában magas csapteleppel próbálják kompenzálni. Olyan szempontból remek megoldás, hogy alá férnek az edények a mosogatáshoz, a hátulütője viszont az, hogy a magasabbról érkező vízsugár nagyobb eséllyel fröccsen szét mindenfele. Idővel a konyhapult bánhatja.

Téglafal a belső térben

Tényleg mutatós és mondhatni természetbarát, a loft lakások kedvence. Viszont takarítási szempontból egy rémálom, főként, ha esetleg egy kis penész is megjelenik, ráadásul elég hűvös is.

Nyitott polcok a konyhában

Tényleg jól mutatnak a különféle üvegek és más konyhai segédeszközök a polcon szép sorba rendezve, viszont a lecsapódó gőz, a sütőzsiradék és a por is könnyebben fenyegeti a nyitottan tárolt tárgyakat. Ha nem akarunk mindig mindent elöblíteni, mielőtt használnánk, akkor maradjunk a hagyományos zárható szekrényeknél.