Az előszoba az, amit a lakásba belépve először meglátunk, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen.

Innen indulunk naponta a nagyvilágba és ide érkezünk vissza elsőnek, ezért nem csak a hangulata fontos, hanem az elrendezése is. De tulajdonképpen mitől is lesz tökéletes?

Az elrendezésben fontos a helykihasználás és a praktikum. Ahhoz, hogy kényelmesen tudjuk benne közlekedni, minimum egy méter szabad térre van szükségünk, a fennmaradó rész marad a tárolásra és egyebekre. Szűkös rendelkezésre álló hely esetén érdemes vertikálisan tervezni, nem túl mély, viszont magas szekrényekkel. Nagyobb tér esetén helyet kaphatnak akár a takarítószerek, vagy bármi hasonló is az előszobában, de a legfontosabb, hogy a cipők, kabátok és egyéb kiegészítők kényelmesen elférjenek.

View this post on Instagram

Еще несколько ракурсов прихожей 😉 #интерьер #дизайнстудия #дизайнпроектквартиры #дизайнпроектдома #decor #design #designinterior #interior #современныйинтерьер #дизайнквартиры #ищудизайнера #ремонтквартир #codecor_spb #housedesign #дизайнинтерьера #декор #homedesign #interiordesign #дизайнерспб #дизайнпроект #3dmax #дизайнкоттеджа #дизайнермосква #дизайнеринтерьера #дизайнприхожей #дизайнквартирыстудии #квартирастудия #anteroom #дизайнкоридора #коридор

A post shared by Дизайн интерьера. СПб. (@codecor_spb) on

Ennek kapcsán érdemes valahogy egy kisebb ülőhelyet elhelyezni ebben a helységben, ha van rá mód, hiszen nagy mértékben megkönnyíti a cipőhúzást. Egy olyan ülőpad, ami tárolóként is funkciónál, újabb értékes hellyel szolgálhat a holmijainknak.

A tökéletes előszoba elengedhetetlen kelléke még az akasztó, a tükör, és egy kis felület, ahová le tudunk pakolni. Könnyebben indulnak a reggelek, ha van a kulcsainknak is helye és nem kell hosszasan keresgélni őket.

A világítás szintén nem elhanyagolható szempont, hogy ne a félhomályban kelljen bóklászni vagy a holmijainkat keresgélni. A főfényeken kívül, válasszunk praktikus kiegészítő, helyi fényeket, melyekkel a legfontosabb területeket világítjuk meg.

Ha ezeket szem előtt tartjuk, máris közelebb kerültünk a tökéletes előszobához!

Kapcsolódó cikkeink:

Az előszoba időutazása: a hatvanas évekből a jelenbe
12 ötlet a még hívogatóbb előszobáért