Újrahasznosítás.

Knolmárné Cséve Edina egy hatalmas virágot készített, melyet születésnapi meglepetésnek szánt. Mindössze négy, otthon fellelhető alapanyagra volt hozzá szüksége. Az alábbiakból kiderül, hogy pontosan melyek ezek, ahogyan az is, hogy milyen egyszerű lépések során állította össze Edina a látványos dekorációt.

Egy születésnapra voltam hivatalos, de semmi ajándékötletem nem volt, viszont mégsem akartam beállítani csak egy doboz bonbonnal, így hát kitaláltam valami egyszerű, de nagyszerű ajándékot.

Amire szükség volt

  • drót (a garázsban találtam pár darabot, amit a férjem már nem tud mire felhasználni)
  • kukászsák (fehér, zöld)
  • egy darab locsolócső (kb. 1 métereset levágtam a már úgyis tönkrement slagból)
  • zöld szigetelőszalag
  • egy csomag csoki és egy hosszabb darab cérna

Így készült

A drótokból szirmot hajtok, a végét betekerem. Ráhúzom dupla rétegben a kukászsákot feszesen (1 rétegben kiszakad hamar) és szigetelőszalagozom a végét.

Annyi szirmot csinálok amennyiből szép virágot tudok formálni (5-6 darab), plusz készítek egyet zöldből is a levélnek!

A csokikat cérnával összekötözöm. Összeteszem a szirmokat úgy, hogy a közepére a csokicsomó kerüljön, aminek a cérnáját hozzátekerem a drótokhoz, illetve szigetelőszalaggal körbetekerem.

Beledugom a slagba a kész virágot, nekem elég szoros volt, nem rögzítettem külön bele. A szirmok aljától, elkezdem a zöld szigetelőszalaggal körbetekerni a slagot, a közepén hozzá illesztem a zöld levelet és folytatom a szigetelést a slag aljáig.

Az ünnepelt nagyon örült a különleges ajándéknak. Remélem, más is boldoggá tesz egy szülinapost ezzel a szál virággal.