Mintás megoldások.

A dekortapasz (washi tape vagy masking tape) növényi rostból készült japán ragasztószalag, mely a festések során használt maszkoló szalagból nőtte ki magát színes, mintás, kicsit áttetsző, öntapadós dekorszalaggá. Felhasználásának csak a képzelet szab határt, igazi DIY joker! Rengeteg színben, mintában kapható.

Kreatívan felhasználható a gyerekszobában:

1.   Tekervényes autóutak

Fiúk szobájában ötletes autópályát hozhatunk létre, így minden matchbox és kisautó útra kelhet. Kedvünk szerint alakíthatjuk ki a parkolókat, elágazásokat, útkereszteződéseket!

Fotó: Le Jardin de Juliette

2.   Kiírom a monogramom

Vidám, színes, de elegáns kivitelben is elkészülhet a monogram, amely akár az ajtón, akár a falon helyet kaphat. Sőt, bekeretezve rögtön kép lesz belőle!

Fotó: Lia Griffith

3.   Változatos képkeretek

A képek igazán személyessé teszik a gyerekszobát is. Ha elszakadnánk a sablonos egyszínű keretektől, használjunk dekortapaszt. Segítségével pillanatok alatt a kívánt színnel, mintával vonhatjuk be a kereteket.

Fotó: House on the Way

4.   Új arculatot kap az asztalka

Egy olcsó, egyszínű fehér asztalka is lehet dizájnos, ha dekortapasz segítségével alakítunk rajta. Így biztosak lehetünk benne, hogy tökéletesen a szobába illő darabot kapunk. Bátran játszhatunk a színekkel! Ha elkészültünk, tegyünk egy átlátszó plexilapot az asztalra, így védve a mintát a ragacsos-maszatos gyerekkezektől (és mennyivel könnyebb lesz letakarítani a felületet is).

Fotó: Life Sweet Life

5.   Palatábla házikó

Papírból készült a palatábla házikó, amit dekortapasszal kereteztek. Erre bátran lehet rajzolni, firkálni!

Fotó: Furious Shirley

6.   Mekkorát nőttünk!

Pontosan nyomon követhetjük a gyerekek fejlődését egy egyszerű dekortapaszból készült mércével.

Fotó: Con Botas de Agua

7.   Egyedi falmatrica

Egy kis segítséggel (pl. diavetítő, projektor) egyedi falmatricákat gyárthatunk magunk is a gyerekszobába. A körvonalakat vékonyan megrajzolhatjuk, majd a legkülönfélébb mintájú és színű dekortapaszokkal kitölthetjük.

Fotó: Deserres

8.   Őrzi a kéznyomokat

Ez a projekt épp olyan egyszerű, amilyen elragadó, és biztosan a gyerekek is örömmel vesznek részt benne.  Készítsük el a kézlenyomatot egy kartonra, vágjuk körbe, majd dekortapasszal fedjük a területet.

Fotó: Live Beauty Full

Forrás: www.thespruce.com