Instabilitás.

Gombaháznak nevezik az interneten a különös építményt, és ha megnézzük a képeket, meg is értjük, hogy miért. Maga az épület egy keskeny lépcsőfeljárón ül, senki sem érti, hogy miért.

A házról készült képeket eredetileg egy japán Twitter felhasználó, Yuko Mohri töltötte fel, azóta pedig vírusként terjed a közösségi médiában.

Az egyemeletes épület egy nagyon keskeny beton lépcsőre épült.

Alighanem a világ minden részén felkapnák a fejüket erre az ingatagnak tűnő megoldásra, de a földrengéseiről híres Japánban valóban felelőtlenségnek tűnik ez a fajta kivitelezés.

Sokan persze arra gyanakodtak, hogy a képek manipulációval készültek, ami nem is lenne olyan ritka eset. Itt azonban nem erről van szó! Egy másik Twitter felhasználó ugyanis megosztotta a szürreális ház Google Earth koordinátáit, így lényegében bárki leellenőrizheti, hogy az épület a valóságban is létezik.

Sőt, a szemtanúk szerint a valóságban még sokkal bizarrabb a látvány, mint a fotókon keresztül.

A ház Takashima városában található, a Siga prefektúrában és lakottnak tűnik. Hogy a tulajdonosok miért építettek ilyen különös házat, az eddig rejtély maradt. Természetesen az internetezők máris temérdek ötlettel álltak elő: akad, aki szerint valamiféle ingatlanadót akarnak így megúszni, mások szerint viszont ez az egyetlen dizájn, amely lehetővé teszi 2 parkolóhely kialakítását egy ilyen kis telken.

Forrás: www.odditycentral.com kiemelt kép: @mo_hrizm/Twitter