Sokszor észre sem vesszük, hogy milyen gazdag élővilág vesz minket körbe.

A legtöbb vadon élő állat próbálja kerülni az ember társaságát, ezért sokszor csak a nyomaik engednek következtetni az ott jártukra. Persze gyakran láthatunk rovarokat, madarakat, gyíkokat, békákat tisztes távolból, azért az nem ugyanaz, amikor közelről nézegethetjük őket. Akiben egy kicsit feléled az amatőr természetbúvár és megengedheti magának, érdemes beszereznie egy vadkamerát, amit egy kerti itató mellé kihelyezve lehet rögzíteni. Ahogy a fauna felfedezi a vízforrást, főként a nyári hőségben, szívesen mutatkoznak a házi készítésű filmünkben.

Ezt használta ki Jennifer George is, aki Kalifornia állam egyik vidéki részén él, és maga is meglepődött mennyien látogatják a kertjét. A kis itatótálat szökőkútra cserélte, amit hamar megkedvelt a helyi állatvilág. Farkasok, hiúzok, borzok, hüllők, madarak, és más állatok is tiszteletüket tették a friss víznél, ezzel egész közeli felvételeket ajándékozva a tulajdonosnak.

Nálunk mondjuk nagyobb eséllyel fognak sünök és őzek megjelenni a kert végében, mint farkasok és hiúzok, de még meglepetések is érhetnek! Kicsiknek és nagyoknak is érdekes lehet egy ilyen beruházás!