Ha szeretnéd kiélni a kreativitásod!

Reméljük, mindenki készen áll egy remek kültéri projekt megvalósítására. Nem másról van szó, mint néhány fantasztikus betondíszről, amellyel a kertünket, teraszunkat, erkélyünket tehetjük még szebbé.

Nincs, aki ne szeretne a szabad ég alatt pihenni, kikapcsolódni, vagy éppen a családtagok, barátok társaságában kellemesen múlatni az időt. Ehhez azonban nem árt egy barátságos, hívogató környezet, amelyhez jól fognak jönni a saját magunk tervezte és készítette betondekorációk.

Ennek a fantáziánkat megmozgató foglalatosságnak az egyik legnagyobb előnye, hogy nem kell sokat költenünk rá. A cementport viszonylag olcsón beszerezhetjük a legközelebbi barkácsáruházban, és szerencsére nem nehéz vele dolgozni. Kezdőknek sokat segít a csomagoláson feltüntetett részletes útmutató.

Lássuk tehát, mi mindent hozhatunk ki ebből a népszerű alapanyagból!

Fotó: hometalk.com
Fotó: therusticwillow.com

Ha mindent jól csinálunk, az elkészült alkotás tartós, időtálló lesz. Készíthetünk szobrokat, növénytartót, mini szökőkutat, csobogót, madáritatót, tipegőt, mécsestartót, de még ülőkét is. Minden azon múlik, mennyi időt tudunk a tervezés és alkotás folyamatára szánni. Használjuk bátran a képzelőerőnket, hogy a legegyedibb, legkülönlegesebb művek születhessenek meg a kezünk alatt! Használjunk továbbá a projekthez öntőformákat, ez nagyban megkönnyíti és felgyorsítja a munkát.

Fotó: mykarmastream.com
Fotó: atcharlotteshouse.com

Hasznos tipp

Miután befejeztük a munkát, egy rakás bepiszkolódott műanyag tartály vár ránk, hogy kitisztítsuk azokat. Ne álljunk neki kimosni azokat! Inkább várjuk meg, hogy a beton megszáradjon, megkössön bennük, utána könnyebb lesz kikaparni az edények belsejéből. Ha régi, megkopott műanyag edényt használtunk, akár ki is dobhatjuk a projekt végeztével.

Fotó: storefrontlife.com
Fotó: ehow.com
Fotó: manmadediy.com
Fotó: betonguteochinne.blogspot.mk
Fotó: thegardenglove.com
Fotó: bhg.com

Fotó: madebybarb.com
Fotó: instructables.com

Kapcsolódó cikkünk: Készíts lakásdíszeket egyszerűen és olcsón betonból: íme az útmutató!