Ikea Bestaból tálalószekrény.

Füsy Marianna és férje frissen vásárolt házukat provence-i stílusban szerették volna berendezni. Ezért már kész bútorokat felhasználva vagy átalakítva tálalószekrényt és mosdószekrényt is saját kezűleg készítettek.

Az étkezőnkben található két téglaoszlop közé hónapokon keresztül kerestem megfelelő méretű tálalószekrényt, sajnos sikertelenül. Megkérdeztem néhány asztalost is, de vagy nem vállalták az ilyen stílusú bútor elkészítését (leginkább egyszerű dolgokat szeretnek csinálni bútorlapból) vagy nagyon drága lett volna. Végül is maradt az a megoldás, hogy a férjemmel megcsináljuk.

Gondoltam, hogy az alap szekrény részeket készen megvesszük és kiegészítjük egy provence-i stílusra jellemző kerettel. Ikeában a BESTÅ 60×60 cm-es kockája jó alapnak bizonyult. Ebből rendeltem 3 db-ot üvegajtóval és fiókélővel.

Majd vettünk két fenyő lapot és hat pogácsalábat a kereskedésben és elkezdtük a bútorokat összedolgozni. A két fenyőlap szélét a férjem felsőmaróval megmunkálta, hogy meglegyen a lépcsős motívum.

Összeállítottunk egy alsó keretet, amire felfúrtuk a lábakat és készítettünk egy tető-részt.

Alapozás után fehér krétafestékkel festettem és wax-szal zártam a munkát. A szín tökéletesen passzolt az Ikeás bútorhoz. Majd az általunk készített és megmunkált tető- és alaplapokat a szekrényhez csavaroztuk belülről.