Az átlagembereknek csak egy egyszerű vállfa, a kreatívoknak remek alapanyag.

Akinek sok ruhája van, annak általában vállfája is akad, de érdemes nem csak rendeltetésszerű használatban gondolkodni. Többféle méretben és anyagból készül, de tulajdonképpen mindegyiknek hasznát vehetjük több területen is. Most a favállfákhoz hoztunk ötleteket.

Átalakítás nélkül használható akasztóként, de nem csak ruhákhoz, hanem más dolgokhoz is. Újságok, szemüvegek, remekül rendben tarthatóak ezzel a módszerrel.

Keresztrúd nélkül, apró kampókat csavarva bele ékszereknek, képkeretnek, kulcsoknak, vagy bármilyen más akasztós tárgynak jó szolgálatot tehet.

Egy kis barkácsolással mutatós fogas készülhet belőle, egymás mellé, fölé vagy alakzatba helyezve. Nem kell mást tenni, mint a fölösleges részt levágni, majd stabilan felcsavarozni a kívánt helyre.

Az élelmesebbek edényszárítót is készíthetnek belőle. Ehhez viszont érdemes kezelt, lakkozott fát választani, hogy ne menjen gyorsan tönkre az állandó nedvességtől.

Aki mégiscsak a ruhák felakasztására használná, érdemes fonallal körbetekernie, így nem csak színesebb és vidámabb lesz a látvány, de nem csúsznak le a textilek se a fém, a fa vagy a műanyag vállfáról se.

Forrás: diys