Félkész álomház.

Bengaluru elképesztő luxus kúriákban, pazar villákban bővelkedő indiai város. Ezek közül is kirí az egyik felhőkarcoló tetején található Fehér Ház.

Vijay Mallya üzletember mindig is India egyik legkülönösebb iparmágnásának számított, de amikor 2010-ben bejelentette nagyszabású terveit, még az indiaiak is megdöbbentek. Az emberek úgy gondolták, hogy ez még tőle is túlzás, értelmetlen pénzszórás.

Ez persze a férfit nem befolyásolta, belevágott a nagy munkába, a Fehér Ház másának építésébe a Kingfisher Tower tetején. 2016-ra azonban már mindenki Mallya pénzügyi gondjairól beszélt, így a férfi elmenekült az Egyesült Királyságba, befejezetlenül hagyva az álomházát.

A felhőkarcoló 33-34. emeletére felhúzott épület 40 000 nm területet foglal el és természetesen minden lehetséges extrát beleterveztek: borospincét, fűtött medencét, konditermet, helikopterleszállót; az nem egyértelmű, hogy végül mivel készültek el. Messziről ugyan úgy tűnik, mintha teljesen befejezett lenne az épület, de közelebbről szemügyre véve látható, hogy még fontos részletek hiányoznak.

Mallya 2016-ban elviharzott a problémák elől, azóta különféle jogi ügyek sújtják, India próbálja kiadatni, pénzmosással és nagy összegek eltüntetésévél vádolják. A nagyravágyó férfi sosem élhetett a megálmodott házában. Könnyen lehet, hogy a hercehurcák vége az lesz, hogy le is foglalják az ingatlant.

A ház pedig álldogál, ami valójában csak a külső falakat jelenti. A belső berendezés sokkal bonyolultabb ügynek bizonyult, mert a tulajdon- és megrendelői viszonyok nem tisztázottak. A gigantikus vállalkozást nézve felmerül bennünk a kérdés, hogy egyáltalán miért építi valaki a Fehér Ház kicsinyített mását lakhelyül ilyen magasságokba? Hol az emberi nagyravágyás határa?

Forrás: www.odditycentral.com