A legjobb szándékunk ellenére is vannak tennivalók, amelyekről könnyebben megfeledkezünk.

Amíg a ruhák mosása igen gyakori és magától értetődő, addig a lakásban fellelhető textilekkel nem mindig ilyen egyszerű a helyzet. Ha nem látszanak piszkosnak, akkor is érdemes őket bizonyos időközönként kimosni, hiszen sok baktériumnak adhatnak otthont. Lássuk, mik ezek:

Konyharuha

Univerzális segítség a konyhában, gyakran töröljük bele a kezünket vagy a pultot, ezért napi szinten kellene cserélnünk, de legalább pár naponta.

Ágynemű

Nem feltétlenül válik látványosan koszossá, azonban az alvás közbeni izzadtságunkat és az elhalt hámsejtjeinket is észrevétlenül elnyeli. Ha hetente cseréljük, sok problémát előzhetünk meg, köztük az allergiás reakciókat. Nem csak a huzatot fontos cserélni, hanem magát az ágyneműt is mossuk, vagy legalábbis szellőztessük és rázzuk ki gyakran!

Plédek, pokrócok

Bár legtöbbször az ágyak, kanapék letakarására használjuk, vagy alkalmanként azzal bugyoláljuk be magunkat, ha fázunk, érdemes legfeljebb három havonta kimosni őket akkor is, ha nem nagyon használjuk. A gyakoribb használat értelemszerűen még gyakoribb mosást kíván.

Fürdőszobaszőnyeg

A kilépő nincs annyira szem előtt, általában csak fürdés után használjuk rövid időre, de mivel a nedves környezet kedvez a bacilusoknak, így érdemes hetente kimosni, cserélni, hogy mindig higiénikus legyen.

Törülköző

Bár elvileg a már tiszta testünkről itatjuk fel vele a vizet, pont a nedvesség miatt válik könnyen kórokozótenyészetté, ezért minimum három naponta érdemes cserélni!

Függöny

Megfogjuk, amikor odébb húzzuk, a fennmaradó időben pedig vonzza a port, ezért érdemes néhány hetente leszedni és átmosni!