A lakásban vannak elhanyagoltabb helyek és dolgok, amelyeknek a tisztán tartására nem árt jobban odafigyelni.

A lapuló porcicák és a megtelepedő szabad szemmel nem látható kis mindenfélék könnyen irritálhatják a nyálkahártyát, és ami azt illeti, a közérzetünk is jobb lesz, ha megszabadulunk tőlük. Ezzel sokat tehetünk az egészségünkért! Nézzük, mik ezek:

Fiókok

Az asztalnál, a konyhában és úgy általában a fiókokat nem gyakran forgatjuk ki. Pedig jobb lenne!

Függönyök és redőnyök

Nagyon sok port képesek magukban/on tartani. Minden le-, fel, szét, és összehúzásnál szippantunk be vagy nyelünk le egy adag port általuk. Elő a porszívóval!

Jennifer Esposito Window GIF - Find & Share on GIPHY

Matracok

Az ágyneműhúzáson túl, a porszívózás és szellőztetés is fontos része az éjszakai nyugalmunk biztosítójának. Nagyon sok poratkával oszthatjuk meg ágyunkat, bár ők nem örülnek neki, jobb kilakoltatni őket!

Cleaning Dancing GIF - Find & Share on GIPHY

Ágy alatt

És mögött. Macerás elmozgatni, de megéri. A porcicák általában már nagycsaládosok azon a területen, az allergiásoknak pokoljárás lesz, ha ott maradnak és tovább szaporodnak!

Kanapé

Nagyjából ugyanaz a helyzet, mint a matracoknál, azzal az aprócska plusszal, hogy ez nem csak port, hanem általában sok más kincset is elnyel. Kajamaradékok, morzsák, pénzérmék…

Cleaning Up Mr Clean GIF by ADWEEK - Find & Share on GIPHY

Ablakpárkány

Hihetetlen, hogy mennyik mocsok és lény tud odagyűlni, ezzel elcsúfítva az amúgy (jobb esetben) fehér felületet. Lehet, hogy a pókok lakótársként gondolnak rád, de talán mindenkinek jobb lesz, ha kiteszed őket a kertbe.

Seprű/partvis

Igen, a takarítóeszközöket is kell takarítani.

Klaviatúra

Ez koszosabb, mint egy vécédeszka. Bizarrul hangzik, ugye? Pedig a tudósok szerint így van. Hosszas vizsgálatok alapján azt állapították meg, hogy több baci van a billentyűzeten, mint a klotyón. Ennek valószínű az lehet az oka, hogy sokkal ritkábban van takarítva, és a gombocskái alá sunyin be tudnak fészkelni a mindenfélék. Szóval cáfolj rá erre az elméletre és takarítsd rendszeresen!

Jim Carey Hands GIF - Find & Share on GIPHY