A fürdőszoba megtervezése sokak számára ismeretlen, nehéz feladat, hiszen számos tényezőt figyelembe kell venni.

Például, hogy milyen színek uralják a teret, hol legyenek a kiállások, mennyi csempét vegyünk, és így tovább. Egy kisebb hiba a tervezésben is komoly bosszúságot okozhat hosszú távon, amikor nap mint nap használod a fürdőt. Érdemes tehát még a felújítás előtt alaposan megtervezni mindent.

1×1 a fürdőszobatervezésben

A fürdőszoba tervezését nem szabad túlgondolni. A kulcs a funkcionalitás, valamint a kényelem és a design együttes kialakítása. Használd ki a rendelkezésre álló teret, rendszerezz, és varázsold minél hangulatosabbá a helyiséget. Ahhoz azonban, hogy a végén minden stimmeljen, jobb elkerülni a sokak által gyakran elkövetett, igazán bosszantó hibákat.

Nem elég csempét veszel

Az egyik leggyakoribb hiba, amit az emberek elkövetnek a fürdőszoba tervezésekor, hogy nem vásárolnak elegendő burkolatot. Akár alábecsülik a szükséges mennyiséget, akár nem veszik figyelembe a vágás során keletkező hulladékot, a túl kevés csempe sok fejfájást okozhat.

Az anyaghiány miatt a teljes felújítási projektben késés léphet fel. Ideális esetben van még készleten a kiválasztott burkolatból, de ez nincs mindig így, ilyenkor pedig marad az utánrendelés. Igen ám, de ez jó esetben hetekbe, rosszabb esetben akár hónapokba is telhet mire beérkezik. Addig pedig áll a munka.

Ráadásul nincs garancia arra, hogy az utánrendelés 100%-ban megegyezik a korábban vásárolt burkolatokkal. A gyártók és forgalmazók mindig felhívják a figyelmet a vásárlásnál, hogy hiába ugyanaz a termék, két külön gyártásból származó csempék között árnyalatbeli különbségek lehetnek.

Nem jó magasságban van a tükör

Egy másik gyakori hiba a fürdőszobai tükör rossz magasságba helyezése. Ideális pozícióban a tükörbe nézve az egész arcot látnunk kell. A hiba ott szokott előjönni, hogy elfeledkezünk arról, hogy nem vagyunk egy magasak. Úgy határozd meg a tükör helyét, hogy a tőled valamivel magasabb és alacsonyabb személyek számára is megfelelő legyen a magassága.

Nincs jó megvilágítás

A világítás elengedhetetlen tényező a fürdőszoba kialakításában, különösen a tükör körül sminkelés vagy borotválkozás esetén. A világításnak elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy rendesen megvilágítsa az arcot. Ezenkívül fontold meg a fényerő-szabályozó kapcsolók használatát, hogy pihentető légkört teremthess a kádban való hosszas fürdőzéshez.

Hol legyen a törölköző?

Sokan figyelmen kívül hagyják a törölköző tárolásának fontosságát a fürdőszoba kialakításában. Ha a törölközőtartót túl távol helyezed el a zuhanytól, az kényelmetlen lehet, ráadásul ha nedvesen nyúlsz a törölközőért megcsúszhatsz, vagyis veszélyes helyzetet is teremthet. Fontold meg akasztók vagy törölközőtartó felszerelését a zuhanyzó közelében, hogy könnyedén megragadhasd a törölközőt.

Hol legyen a sampon és a tusfürdő?

Végül a fürdőszobatervezésben egy másik gyakori hiba, hogy nincs kijelölt hely a zuhanyfelszerelések tárolására. A sampon, balzsam és tusfürdő flakonok legyenek praktikus, elérhető helyen. Fontold meg egy falba süllyesztett polc kialakítását vagy utólag felszerelhető polc használatát.

Szerszámok, amik jól jöhetnek a munkálatokhoz

A fürdőszoba megtervezése kihívást jelenthet, de a részletekre való odafigyeléssel elkerülheted ezeket a gyakori hibákat. Ne felejts el elegendő csempét vásárolni, helyezd el a tükröt megfelelő magasságba, gondoskodj a megfelelő világításról, legyen kényelmes törölközőtartó, és biztosíts egy kijelölt helyet a zuhanyzás alapvető szükségleteinek.

Ztrust PCV-600 kézi csempevágó (Zákány Szerszámház)

Használj olyan szerszámokat, amelyek segítenek a munkálatokban. Például egy csempevágó használata hatékony módja lehet a hulladék minimalizálásának és a csempe pontos vágásához, így értékes eszköz lehet bármely fürdőszobafelújítási projektben. De a tükör, az akasztók, a zuhanykabin beépítéséhez további eszközökre és szerszámokra is szükség lesz.

A megfelelő szerszám beszerzéséhez nézz körül a Zákány Szerszámház széles kínálatában, garantáljuk, hogy nem távozol üres kézzel!