Íme egy remek ötlet a kerttulajdonosok számára!

Építsünk járdát természetes alapanyagból, ami ez esetben nem más, mint szeletelt farönk! Az egyforma vastagságúra vágott fakorongokból álló “tipegő” nem csupán arra alkalmas, hogy eljussunk a kert egyik pontjáról a másikra, de igen dekoratív részét is fogja képezni a kertnek.

Mindent összevetve, nem csupán praktikus ez a fajta járófelület, de barátságosabbá, hívogatóbbá is válik általa a kertünk.

Ezt az esztétikai szempontból és tartósság tekintetében egyaránt sikerrel kecsegtető projektet nem bonyolult megvalósítanunk, ráadásul ha elég gondot fordítunk a kivitelezésre, a rönkszeletekből kirakott kerti útnak még a szomszédaink is a csodájára fognak járni.

Az alábbi videó részletesen bemutatja a rönkjárda elkészültének a menetét, a farönkök 5 cm-es korongokra történő felszeletelésétől kezdve a járda helyének kijelölésén és előkészítésén át egészen a fa “járólapok” szakszerű lerakásáig és összeillesztéséig.

A videó nagy segítséget nyújt tehát, mivel lépésről lépésre követhetjük a természetes alapanyagból készült gyalogút elkészültét. Ne feledjük: minden ilyen jellegű munka során viseljünk megfelelő védőruházatot (többek között hosszú ujjú felsőt és hosszú szárú nadrágot), valamint egyéb kiegészítő felszerelést (biztonsági szemüveget, vastag kesztyűt, fülvédőt).

Kapcsolódó cikkünk: Így dobja fel a kertet a kavicsokból készült ösvény!