A méhek az ökoszisztéma fenntartásának szempontjából nélkülözhetetlen szereplők.

A virágos növények nagy része az ő beporzó munkájuknak köszönhetően terem, ha ők nem lennének, rengeteg általunk ma ismert zöldség, gyümölcs és más zöld is eltűnne a föld színéről.

Megmentésük a magunk és az egész élővilág érdekében is nagyon fontos! Szerencsére már egészen apró dolgokkal is sokat tehetünk értük, a kertünkbe ültetett növényekkel boldoggá tehetjük őket (és persze magunkat). Nézzük, milyen növényekkel tehetünk a kedvünkre!

A számunka is hasznos gyógynövények és fűszernövények közül az illatos macskamenta, a levendula, az orvosi zsálya, az édeskömény, a koriander, a kakukkfű, a körömvirág, a borsmenta, a rozmaring, az oregánó és a kerti borágó szerepel a kedvenceik között.

A levendulának nem csak a látványa, de az illata is mesés!

A szemet gyönyörködtető növények közül nárciszt, sáfrányt, boglárkát, hortenziát, őszirózsát, mályvarózsát, szellőrózsát, hóvirágot, gólyaorrot, kárpáti harangvirágot, kék iringót, krókuszt, küllőrojtot, méhbalzsamot, búzavirágot, dísznapraforgót, oroszlánszájat, pillangóvirágot, piros gyűszűvirágot, nyáriorgonát, azaz pillangócserjét érdemes ültetni többek közt.

A nárciszok a tavasz hírnökei!

Rengeteg lehetőség közül lehet válogatni és különféleképpen kombinálni, ezzel nagy szívességet téve magunknak és nekik is. A jó idő beköszöntével ne hagyjuk ki ezt a lehetőséget!