Az otthonod jobb esetben nem csak egy lakás.

Inkább egy kellemes hátország, ahová pihenni, feltöltődni jár az ember. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, jól is kell magunkat érezni benne. Ehhez nyújtunk egy kis segítséget, hogyan tehetjük még kellemesebbé a környezetünket:

Világos falak

Bár a sötét színek a hálószobában nagyon elegánsnak tudnak hatni, optikailag összenyomják a teret. Akinek nem óriási a hálója, jobb, ha világos színeket választ.

Világos függönyök

Ugyanezen az elven javasoltak a világos függönyök. Persze annyira ne eresszék át a fényt, hogy ne lássák el a funkciójukat, de, ha redőny van, a sötétítő függöny is lehet világosabb.

Selejtezz!

Az évek alatt felhalmozott csetreszek összevisszasága a szem előtt nyomasztóan tud hatni. A zsúfoltság helyett az egyszerű, letisztult formákra és harmóniára törekedj, jobban fogod érezni magad benne!

Zártabb szekrények

Nem kell mindennek szem előtt lenni, ebben segítenek a zárt szekrények. Sokkal rendezettebbnek tűnik a szoba, ha el vannak rejtve a dolgok.

Képek a falon

Kellenek a kedves emlékek, de nem mindegy, hogy hogyan kerülnek a falra. A túl sok, különböző méretű és mintájú kerettel a rendezetlenség érzetét keltjük. Egy nagy festmény, vagy több kisebb, de összeillő kép fogja szebbé tenni a szobát.

Forrás: BrightSide