Amikor a kreativitás az újrahasznosítás gondolatával társul. 

Vass Szabina egyetlen szál tűzifában látott fantáziát. Bár először még nem tudta pontosan, mi készül majd belőle, az ötletre nem kellett sokat várnia: a konyha falára álmodott meg egy órát belőle. Ő mesél most arról, férjével együtt hogyan készítették el végül:

Az ötlet úgy jött, hogy adott volt a konyhánkban egy fal. Egyetlen óránk volt az egész lakásban a mikrón.

A férjem éppen a tűzifát vágta össze, amikor találtam benne egy vékonyabb fát: mit is lehetne belőle csinálni? Szerencsére a férjemnek nagyon sok gépe, szerszáma van, kértem hát, hogy vágjon nekem kis szeleteket belőle, majd jó lesz valamire. Pár nap múlva jött az ötlet, hogy csináljunk belőle egy órát arra az uncsi falra a konyhába.

Szépen lekérgeztük, megcsiszoltuk, összeállítottuk és elkészült álmaim órája. Saját kézzel, saját ötlet alapján. Kerestünk hozzá egy régi óraszerkezetet, a középére lambériából vágtunk egy korongot, ami takarja a szerkezetet. A betűket pedig simán kézzel és sima filctollal írtam rá.

Mindössze 2 nap alatt elkészült és a helyére került, és mivel volt itthon hozzá minden, így anyagilag sem volt megterhelő.

Imádjuk az órát, és bárki jön hozzánk, egyből oda vonzza a tekintetét.

Köszönjük Szabinának, hogy megosztotta velünk az óra történetét! Reméljük, az ő példáján keresztül sokan kedvet kapnak hasonló ötletek megvalósításához.