Igazi zöld oázis.

Trópusi növények, kaktuszok, páfrányok és még sorolhatnánk, milyen és mennyi növény található Cyril Sontillano otthonában. Lakásának belső terében cserepes növényeket láthatunk mindenütt: padlón, polcokon, de még a falakon is. Levelek pompáznak, amerre csak nézünk. A teljes gyűjtemény mintegy 300 szobanövényt és 70 kültéri növényt tesz ki, de a számok hétről hétre nőnek, hiszen Cyril folyamatosan újabb és újabb növénnyel állít haza.

Állítja, amellett, hogy szórakoztató hobbi, sőt szenvedély számára a növények gondozása, folyamatos tanulást is jelent egyben, hiszen minden növényt annak igényei szerint kell gondozni ahhoz, hogy sokáig szép maradjon.

Mindazoknak, akik hasonló beltéri dzsungelt terveznek, azt javasolja, mielőtt belevágnának, gondolják végig, az otthonuk milyen növények számára lehet megfelelő élőhely, és igény esetén hol tudják őket teleltetni majd. Arra sem árt felkészülni, hogy kártevők megjelenése esetén milyen védekezési megoldások állnak rendelkezésre, és azok hogyan alkalmazhatók.

Növényeket gondozni szerinte épp olyan, mint bármilyen más élőlényt ellátni, nevelni. A beléjük fektetett idő megtérül, hiszen látni, hogy szépen növekednek vagy virágot hoznak, igazi boldogságot jelent számára.

Forrás: mymodernmet.com, képek: instagram.com/cyrilcybernated és facebook.com/cyrilcybernated2018