Karácsonyra elkészül.

Kucsera Szandra a Facebookon mutatta be a Grincset, melyet saját maga tervezett, varrt és állított össze. Az eredmény akkora sikert aratott, hogy meg is kértük Szandrát, mutassa be, mi mindenre volt szükség hozzá, majd milyen nagyobb lépések során készült.

Régóta szerettem volna egy saját Grincset. Ekkora méretűeket nem nagyon találtam, vagy drágán adták volna, amit szerintem egy gyártói soron csak kidobnak az embereknek, hogy tessék, itt van, nagyjából hasonlít, de nincs benne annyi munka, mint egy kézzel készítettben.

Minden évben készítek valamit, főleg karácsonyra, attól függ mi az aktuális és ha megtetszik mégis alkotom. Jelenleg már egy nagyméretűn dolgozom, mert az az igazi, az erkélyre szánom, hogy másoknak is örömet szerezhessek. 100 cm magas lett.

Így készült

Röviden annyi, hogy egy zokniba öntöttem ki a lábát gipszből, beleállítottam egy hosszú fát, ami a feje búbjáig ér a tartás miatt. Kínai üzletben van olyan, mint a hurkapálca, csak vastagabb.

Az anyag kivágása előtt kartonból csináltam sablont, körberajzoltam, varrógéppel varrtam amennyit lehet, a többit pedig kézzel.

A keze drótból van, az orra gyurma, a szemeit kinyomtattam fotópapírra és pillanatragasztóval ragasztottam fel. A belsejében tömőanyag van. Nem volt egyszerű a kéz elkészítése. A sajátomat körberajzoltam négyszer, majd az anyagokat összevarrtam.

A költségek

100*150 cm anyagot vettem (9890 Ft), ebből 2 db Grincs készült. A hozzávalók az anyagon kívül: 2 kg gipsz 1400 Ft, 100 cm bot (OBI 599 Ft/db), kb. 1,5 m hajlítható drót, 1 kg töltőanyag. A többi apróság otthon is van (zokni, tű, cérna, ragasztó, gyurma). Egy darab összesen tehát kb. 7000-8000 forintba van, attól függ találni-e olcsó anyagot.