Így mosd ki a szennyes ruháidat, miközben szorgalmasan edzed a tested!

Sokszor megesik, hogy a temérdek házimunka miatt nehéz időt szakítanunk egy kis testedzésre, tornára. Ez a tervezési szakaszban lévő, meglepően újszerű sporteszköz azonban egy csapásra megoldhatja a gondot! Lehetővé teszi, hogy egyszerre két – egymástól meglehetősen különböző – dolgot csináljunk: kimossuk a szennyesünket, miközben hasznos testmozgást végzünk.

A kínai tervezők a kerékpár első kerekébe egy mini mosógépet terveztek, így elmondhatjuk, hogy nem csupán időt, de helyet is megtakaríthatunk majd az edzőgép használatával.

Amikor elkezdjük tekerni a pedált, a mosógép dobja forgásba jön, hasonlóan ahhoz, ahogy a hagyományos mosógépek is működnek. Az egyelőre rejtély, hogy a biciklikerékbe oltott mosógép képes lesz-e automatikusan feltölteni magát vízzel, illetve a mosás végeztével leereszteni azt.

A kerékpáron található áramgenerátor tekerés közben villamos energiát fejleszt, amelyet – költséghatékony módon – tárolni is képes. Ez a megbízható energiaforrás olyan otthonokban lehet igazán hasznos, amelyek például nélkülözni kénytelenek a folyamatos áramellátást.

Az egyik kínai egyetem hallgatói már el is kezdtek dolgozni a prototípus megalkotásán. Úgy vélik, hogy mivel a kerékpározás az egyik legnépszerűbb testgyakorlási forma, ruhát mosnunk pedig rendszeresen kell, miért ne köthetnénk össze a kettőt egy innovatív eszköz, a pedálos mosógép segítségével?