Ahelyett, hogy kidobnánk.

Hasznosítsuk a már nem működő villanykörét. Készíthetünk belőle kisebb lakásdekorációt is úgy, ahogyan Posztós Bettina is tette. Az egyik facebook csoportban mutatta be az egyszerű, ám annál szebb alkotást, melyről a következőkben ő maga mesél.

Egy éve foglalkozom kreatív újrahasznosítással, mellyel már felkeresett két televíziós csatorna is, ahol bemutathattam a műveimet. Alapvetően mindent felhasználok, ami másnak már felesleg lehet. Ilyenek pl. villanykörte, kávékapszula, papír, illetve kidobásra szánt üvegek stb. Mindenben próbálom megtalálni a lehetőséget, hogy újra életre kelthessem, akár egy lakásdekorációként újragondolva. Rengeteget böngészem az internetet, és onnan merítek ötleteket. Arra viszont nagyon figyelek, hogy más szellemi termékét soha ne másoljam le 100%-osan. Mindig beleteszem a saját ötleteimet.

Adott volt a villanykörte, és ehhez próbáltam olyan itthon fellelhető kiegészítőket találni, ami dekorációivá avanzsálja ezt az egyszerű tárgyat.

Az alábbiakra volt szükség:

  • villanykörte,
  • dekorkő,
  • virág,
  • ragasztópisztoly,
  • zsinór,
  • festék

Az elkészítése kb. 45 percet vett igénybe festés esetén. Festés nélkül ez az idő természetesen lerövidül.
Az alapanyagok beszerzése viszonylag alacsony költségű, persze ez függ attól is, hogy milyen plusz dekorációs elemekkel díszítjük.

A legnagyobb kihívást a villanykörte izzószálának kivétele jelentette. Itt nagyon kellett arra figyelni,hogy az üveg meg ne sérüljön.

Köszönjük Bettinának, reméljük, az ő példáján keresztül sokan kedvet kaptak az egyébként többnyire kidobásra ítélt villanykörték újrahasznosításához. Bettina munkái követhetők facebook oldalán.