Egy egyszerű módszer.

Környezetkímélő – vegyszermentes, energiatakarékos – és persze állítólag nagyon hatékony megoldás, ha a szőnyeget a friss hó segítségével szabadítjuk meg a különféle nem kívánatos szennyeződésektől, portól, melyeket a mindennapos takarítás során nem vagy csak nehezen tudnánk eltávolítani. Nem mellesleg a módszer a szagok ellen is hatásos, a hótisztítást követően friss illatú lesz a szőnyeg.

A módszer nem bonyolult: alapos porszívózást követően a szőnyeget vigyük ki a kertbe és fektessük a hóba. Arra mindenképp ügyeljünk, hogy tiszta és fehér hóval lepett területet válasszunk, az olvadt vagy sáros hó többet árt, mint használ.

Terítsük ki színével lefelé, majd alaposan nyomkodjuk a hóba. Ehhez használhatunk egy tiszta seprűt, szőnyegporolót, de akár tiszta cipővel, csizmával is végigmehetünk rajta párszor. Majd emeljük fel és látni fogjuk, hogy alatta mennyi piszok marad – ez bizony mind a szőnyegünkből távozik. Vigyük odébb egy szintén tiszta hófelületre, majd ismételjük meg a műveletet. Ezután elegendő csak abban az esetben ismételnünk, ha még nem találjuk megfelelőnek a végeredményt.

A megtisztított szőnyeget alaposan söpörjük, rázzuk le, hogy ne maradjon rajta hó, majd vihetjük is vissza a lakásba. Mielőtt a helyére terítenénk, győződjünk meg arról, hogy teljesen száraz a felülete.