Az napjainkban 46 forintnak felel meg.

Olaszországban több elhagyatottabb településen is hirdettek egy eurós ingatlanokat bizonyos feltételek mellett, most ennek mintájára a magyar határ mentén, a Dráva és Mura találkozásánál fekvő Légrád is csatlakozott a kezdeményezéshez.

A horvát településen, ami Nagykanizsától légvonalban 20 kilométerre, de közúton 60 kilométerre található, 19 üres ingatlant kínáltak megvételre ennyire alacsony áron, amit olyan beköltőzők vehettek meg, akik 40 évnél fiatalabbak, stabil anyagi helyzettel rendelkeznek, és 15 évig a településen maradnak. A sokszor romos állapotban lévő házak felújításához az önkormányzat 20 százalékos (de legfeljebb 1,6 millió forintos) támogatást nyújt, a többit az új tulajdonosnak kell állnia.

Fotó: REUTERS/Antonio Bronic

A kecsegtető ajánlatra Oroszországból, Ukrajnából, Törökországból, Argentínából és Kolumbiából is jelentkeztek, de a bevándorlási szabályok bonyolultságára hivatkozva helyiek nyerték el az odaköltözés lehetőségét. Már 17 el is kelt ezzel a módszerrel és csak az idő adja majd meg a választ, hogy mennyire lendíti fel az ottani közösséget és életet ez az akció.

A nyitókép csak illusztráció!

Forrás: Reuters