Zajos bosszú.

Mindenhol akadnak bosszantó szomszédok és ez bizony Dél-Koreában sincs másként. Úgy tűnik, hogy ott a lakók a saját kezükbe veszik az irányítást, ugyanis hihetetlen népszerűségnek örvendenek azok a zajkeltő készülékek, amelyeket kifejezetten a problémás szomszédok idegesítésére terveztek.

2016-ban lehetett először hallani azokról a speciális hangot adó eszközökről, amelyek a szomszédok zavarására készültek. Mára rendkívül népszerűvé váltak ezek a különböző típusú, falhoz rögzíthető hangszórók, amik kifejezetten azt a célt szolgálják, hogy a szomszédot zavarjuk. Az idegesítő szerkezeteket akkor vetik be, ha nem sikerül a szomszéddal a hangoskodása miatti vitákat rendezni. Vagyis, ha állandóan figyelmen kívül hagyja a kéréseinket, ha csörög, zörög, dübörög, kalapál a pihenő időszakban vagy éjjel is.

Ezek a bosszúra tervezett hangszórók különféle dizájnokkal, számos változatban kaphatók, többféle funkcióval, csatlakozási lehetőségekkel. A lényeg az, hogy úgy kell a falra szerelni őket, hogy a megleckéztetni kívánt szomszéddal közös elválasztóra kerüljenek. A kiadott hangot a szomszéd jól hallja, de minket szerencsére nem zavar.

Az ilyen eszközök használata nem törvénytelen, de a szakértők mégis arra figyelmeztetnek, hogy nem érdemes bevetni őket, ugyanis annyira elmérgesíti a helyzetet, hogy utána már biztosan nem tudjuk békésen megoldani. Az ilyen önhatalmú intézkedésnek általában az a következménye, hogy valaki elköltözni kényszerül. Jobb megoldás, ha kitartóan próbálunk a szomszéddal beszélni, esetleg a hatóságok segítségét kérjük.

Forrás: www.odditycentral.com