Egyre népszerűbbek a raklapból készült bútorok – nem véletlenül.

A raklap karrierje felfelé ível, már ami a bútorrá avanzsálást illeti. Népszerűsége töretlen, hiszen nem csak deszkák állnak a bútorkészítő rendelkezésére, hanem komplett elemek, melyek könnyen variálhatók. Szabóné Bagi Zsuzsanna a férje által készített sarokkanapét az egyik facebook csoportban mutatta be, ahol rövid időn belül több mint 3000-en fejezték ki tetszésüket a bútorral kapcsolatosan. Most az ügyes férj, Szabó Viktor mondja el, hogyan és mennyi idő alatt készült el a kanapéval.

Az, hogy raklapból készítsek kanapét, már régi vágyam volt. Tetszik az egyszerűsége, a sokrétű felhasználhatósága, valamint az is, hogy nagy és széles ülőfelületet lehetséges belőle készíteni.

Az elkészítéshez semmilyen különleges eszközre vagy szerszámra nem volt szükség. Csupán a festéshez használtam kisméretű teddyhengert és kisméretű ecsetet, a csiszoláshoz pedig 100-as vásznat.

Az összeszereléshez egyszerű csavarozógépet használtam. A szivacsokat méretre vágattam, a huzatot pedig édesanyám varrta meg úgy, hogy az könnyen leszedhető és mosható legyen. Különös figyelmet csak az igényelt, hogy a párhuzamosan folyó munkálatok össze legyenek hangolva és a foci vb meccseit már ezen pihenve nézhessem meg a családommal és a barátaimmal.

Az elkészítés során a festés és csiszolás kb. 1 hetet vett igénybe, közben készült a párnázat is és megvásárlásra kerületek a kiegészítők.

A költségekkel kapcsolatban nehéz nyilatkozni, mert a raklapok egy családtagomtól érkeztek, a varrást pedig édesanyám vállalta. Szerintem, ha valaki teljesen egyedül vág neki, kb. 130.000 Ft körüli összegből ki tudja hozni.

Köszönjük Viktornak a beszámolót, reméljük, sokan kedvet kaptak, hogy szintén belevágjanak egy ilyen terv megvalósításába.

Még több raklapból készült bútor:

Így lesz pár raklapból hangulatos hinta a balkonra vagy a kertbe
Cipőtartó vagy cipősszekrény raklapból? mi sem egyszerűbb!
Dobjuk fel a fürdőszobát ezúttal raklappal!
Íme pár zseniálisan remek raklapbútorötlet!
Raklapkanapé: készítsd olyanra, amilyet szeretnél!
Saját medence gyorsan, olcsón: raklapból!