Ki ne hagyd, ha van pár maradék zsaluköved!

Íme egy igazán látványos lakásszépítő projekt, amelynek eredményeként gyakorlatilag ingyen juthatunk a lakás különböző helyiségeit díszítő egyedi bútordarabokhoz.

Fotó: freundevonfreunden.com

Asztal

Hiányzik egy jó íróasztal a lakásból? Egy saját tervezésű asztallal egyszerűen megoldhatjuk a problémát. Természetesen nem árt, ha van egy kis asztalos vénánk is, hiszen a tömörfa asztallap elkészítése igényel némi munkát, például méretre vágást, csiszolást, felületkezelést.

Fotó: tipjunkie.com
Fotó: katemiss.com

Franciaágy

Ha olcsón szeretnénk plusz fekhelyhez jutni, kiváló megoldás hozzá az ágylábként funkcionáló zsalukő. Az újrahasznosítást még magasabb szintre emelhetjük, ha a lábakra raklapot helyezünk, majd erre fektetjük a kényelmes matracot. Igen, mindez tényleg ilyen egyszerű, mint amilyennek hangzik!

Fotó: homebnc.com
Fotó: homedit.com

TV-állvány

A vállalkozó kedvű amatőr lakberendezőknek egy tv-állvány megalkotása sem jelenthet különösebb problémát. A magasságot tetszésünk szerint alakíthatjuk ki, ráadásul az állvány alsó szintjeit tárolásra, könyvespolcként is használhatjuk.

Fotó: survivopedia.com
Fotó: muotoseuraafunktiota.blogspot.mk

Kanapé

Igen, még kanapét is készíthetünk zsalukövek segítségével. Az eljárás hasonló, mint a franciaágy esetében. A kanapét színes, puha díszpárnákkal tehetjük még kényelmesebbé, az alsó szintjén pedig lábbeliket, könyveket, magazinokat tárolhatunk.

Fotó: trucsetbricolages.com

Polc

Olyan nem létezik, hogy egy lakásban ne lenne szükség még további tárolókapacitásra. Szerencsére ezt a problémát házilag is orvosolhatjuk, például zsalukövek tartotta polcokkal. Akár egész falakat beborító polcrendszert is kialakítanunk, amelyen a teljes könyvtárunk elfér.

Fotó: casayjardin.org
Fotó: mindfulofbeauty.blogspot.mk
Fotó: faithtap.com

Éjjeliszekrény

Ennél egyszerűbb és könnyebben összeállítható bútordarabot keresve sem találunk! Elég hozzá három, megfelelően pozicionált zsalukő. Esetleges ridegségének ellensúlyozására helyezzünk az éjjeliszekrényre egy csokor színes virágot, cserepes szobanövényt, hangulatos gyertyát vagy mécsest.

Fotó: remodelista.com

Bortároló rekesz

A borkedvelőknek bizonyára tetszeni fog a zsalukövekből készült bortároló ötlete. A szépen egymásra helyezett zsalukövekből percek alatt elkészül a házilagos borospincénk.

Fotó: photos-public-domain.com