Egy orosz házaspár a saját kertjébe álmodta meg a gízai nagy piramis kicsinyített mását.

Andrej Vakrusev és felesége, Viktoria sokszor jártak Egyiptomban és csodájára jártak a híres építményeknek. Az ókori világ hét csodájának egyikéről készült másolat a Szentpétervártól nem messze fekvő Istinka településen épült meg, a pár saját telkén. Csak hosszas keresgélés után találtak építési vállalkozót, aki hajlandó volt megvalósítani a terveiket, de végül sikerült. Nehezen, de akadt, aki fantáziát és kihívást látott az elképzelésükben.

A kilenc méter magas és kilenc méter mély piramis négyszáz tonnányi betonból készült. Bár sem az építőanyag, sem a méret, sem a munkafolyamatok nem egyeznek pontosan az eredetivel, mégis törekedtek a lehető legprecízebb másolat elkészítésére.

Még ha tizenkilencszer kisebb is, mint Kheopsz fáraó piramisa, a mágikus erejében legalább annyira hisznek. A házaspár szerint a gúla megvédi az embereket az ártó kisugárzásoktól, betegségektől, sérülésektől, ezért az odalátogatók nagyjából 50-140 dollár közötti összegért akár az éjszakát is ott tölthetik, ha gyógyulni vágynak.

Ez lehet a világ, vagy legalábbis Oroszország legújabb csodája a turisták számára? Vagy csupán egy hatalmas, kissé bizarr kerti dísz?

Forrás: Oddity Central