Ha szeretnéd, hogy a lehető legelőnyösebb képek szülessenek a lakásod helyiségeiről.

Érdekes téma, hasznos tanácsokkal.

Lássuk be, nem könnyű egy lakást úgy fotózni, hogy az eredmény tükrözze az elvárásainkat. De először is: miért is szeretnénk a lakásunkat fotókon is megörökíteni? Különböző okok miatt, például azért, hogy megosszuk a neten, vagy szeretnénk mielőbb új tulajdonost találni az ingatlanunknak.

A digitális világban minden arról szól, mennyire figyelemfelkeltő módon, de ugyanakkor ízlésesen tudjuk “tálalni” a bemutatásra kerülő helyiségeket az érdeklődőknek. A tökéletes fotók hatására remélhetően kedvet kapnak ahhoz, hogy személyesen is megtekintsék a lakást.

A jól sikerült fotók igazi vonzerőt jelenthetnek. Olyannyira, hogy rajtuk fog múlni, sikerül-e rövid időn belül eladnunk a lakást. A legjobb ezért, amit tehetünk, ha a lehető legelőnyösebb fotókkal hirdetjük meg az ingatlant. Mert őszintén szólva, kinek támadna kedve egy sötét, zsúfolt belső térben élni?

Aki komolyan veszi a feladatot, annak szeretnék pár hasznos tippel szolgálni, hogy biztosan sikerrel járjon. Az alábbiakból kiderül, hogyan érdemes előkészítenünk az otthonunkat a sorsdöntő fotózásra!

Fotó: somuchbetterwithage.com

Engedjünk be minél több természetes fényt

A fény fontos tényező, amely meghatározza a fotó minőségét. Másrészt optikailag nagyítja a teret; világos fotón a helyiség sokkal szellősebbnek fog tűnni. Használjuk hát ki a napfény előnyeit. Tárjuk szélesre az ablakokat, erkélyajtót, a függönyöket két oldalra húzzuk félre.

Fotó: mykarmastream.com
Fotó: zevyjoy.com

Dekoráljunk virágcsokorral, szobanövényekkel

Aprónak tűnő, de nagyon okos trükk, ami sokat javít az összképen. Hogy hogyan és miért? Mert a színes, üde virágok és élénkzöld szobanövények mintegy életre keltik a belső teret. Továbbá hívogatóbbá és otthonosabbá teszik az ingatlant. A potenciális vevőknek pedig egészen biztosan tetszeni fognak a barátságos, otthonos érzést keltő fotók.

Fotó: somuchbetterwithage.com
Fotó: zevyjoy.com
Fotó: mykarmastream.com

Gyümölcsök, zöldségek a konyhapulton

Ha vetünk egy pillantást a neten fellelhető fotókra, észre fogjuk venni, hogy a legtöbbön látható egy-egy, a konyhapulton vagy tálalón elhelyezett gyümölcsös tál. Rafinált trükk, amellyel színesebbé tehetjük az otthonunkat.

Fotó: blesserhouse.com
Fotó: zevyjoy.com

Ilyen sokat számít a lakástextil

Otthonosabbá válik a lakás néhány mutatós díszpárnától, puha ágytakarótól. Szinte nélkülözhetetlen kellékek, ha ágyat, kanapét, ülősarkot fotózunk. Ez a kis változtatás nem igényel sok előkészületet, mégis hatalmas különbséget jelent elnézve az elkészült fotókat.

Fotó: cherishedbliss.com
Fotó: zevyjoy.com