A mutatós és egyedi koszorúkról az alkotó mesél nekünk részletesen.

Az interneten találkoztunk Skarba Márta gyönyörű, dekoratív koszorúival. Mivel mind az ötlet, mind pedig a profi kivitelezés azonnal megtetszett, megkértük, mondja el nekünk, honnan jött az ötlet, hogy textilből készítse el őket, valamint hogy mi mindenre van még hozzájuk szükség.

Az ötlet az internet segítségével jött létre, ahol láttam hasonló koszorút, csak az papírszalvétából volt elkészítve. Mivel régebben hobbiszinten varrtam, sok anyagmaradékom volt és azokból kipróbáltam.

Az elsőket saját részre, illetve húgomnak, anyósomnak szántam. Majd föltettem őket a facebook oldalamra és pozitív volt a visszajelzés. Soknak tetszett, volt, aki rendelt is.

Az elkészítés nagyon egyszerű. Szükséges egy habkoszorú, kockákra vágott vékonyabb anyagdarabkák, kb. 250-300 db. Valamint egy éles olló vagy nekem bevált a levélbontó kés. S végül, de nem utolsó sorban kevés fantázia, több türelem és menni fog.

A vékonyabb textildarabokat beleszurkálom éles ollóval vagy levélbontó késsel a hungarocell koszorúba, a vastagabb darabokat pedig rögzítem ragasztópisztollyal.

A végén ragaszópisztollyal némi dekorációt ragasztok rá, vagy saját kezűleg készített textil virágot teszek rá.

Figyelni különösebben nem kel semmire, talán csak a színösszeállításra. Még talán arra, hogy vékonyabb anyagot érdemes használni (selyem, ing-, blúzanyag…).

Nagyjából két óra alatt meg is van egy koszorú.

A költség minimális, a koszorú ára és a dekoráció ára teszik ki. A felhasznált anyag pedig adott, régi megunt ruhából, sálból stb. van.

Remélem többen kipróbálják, főleg azok, akiket legalább egy kicsit érdekel az újrahasznosítás.

 

Köszönjük Mártának, hogy megosztotta velünk a fentieket. Mi is reméljük, hogy sokak ajtaját, otthonát díszíti majd egy-egy ilyen különleges darab.