Az éjjel fényei tündérmesévé változtathatják a kertet.

A színes virágok és különféle növények nappal is elkápráztatnak, az éjszakai kert miliője azonban merőben más. Az est csendje, a halvány fények, az enyhe idő és növények illata is elvarázsol, ha kiülünk. Mi kell hozzá, hogy megteremtsük a saját mágikus holdkertünk?

Éjjel nyíló virágok

A napfényben élénk színű virágok az éjszakában nem olyan látványosak, ezért világos színű, éjjel szirmot bontó növényeket ültessünk! A fehér, sárga, halvány rózsaszín és lila szépségek lesznek a holdkert ékességei. Válogassunk a nebáncsvirág, a margaréta, a peónia, a hortenzia, a virágzó dohány, a gardénia, a jezsámen, az éjjeli jázmin, a tubarózsa, a kerti pálmaliliom, az illatos bangita, és a holdvirág közül.

A holdvirág elengedhetetlen része a holdkertnek!

A holdfényben ragyogó levelekért válasszuk a hamvaskát, az orosz zsályát, a cickafarkat, a kakukkfüvet vagy a hamvas ciprust! Még, ha napközben nem is olyan színesek, a halvány fényben ezüstös csillogással díszítik a kertet.

Halvány fények

Ha a növényekkel megvagyunk, akkor a hangulatvilágításra is fordítsunk figyelmet! Ha épp nem látszik a Hold, akkor tompa, lágy fényekkel dobhatjuk fel a kertet. Napelemes világítótestek, foszforeszkáló tárgyak, halvány fényfüzérek, világos bútorok és kiegészítők, illetve fényvisszaverő felületek is, mint egy kis szökőút, fokozzák az élményt.

Kényelem

Ha már látjuk is, hogy miket ültettünk, csak egy dolog van hátra: gondoskodni arról, hogy legyen hova kiülni. Persze alkalmanként egy egyszerű pléd is megteszi, de a párnázott padok, hintaágy, kanapé vagy más hasonló alkalmatosságok hozzásegítenek, hogy tényleg kiélvezhessünk a holdkert élményét.