Hogy legyen hely a növényeknek.

Kónya Mónika többek között egy kiürült mosószeres flakont hasznosított újra, amikor elkészítette csokrosindája új otthonát.

Szeretem felhasználni a kidobásra szánt dolgokat. Így volt ez most is, ezzel a flakonnal. Tavasszal a szobanövényeim nagy részét a teraszra viszem, ahol nagyon jól érzik magukat, és őszre megajándékoznak egy-egy új hajtással, amit leválasztok az anyanövényről, és saját otthont készítek nekik. Ez a flakon pedig éppen akkora, hogy igazából semmi másra nem jó. Keresgéltem interneten, és találtam az enyémhez hasonlót, de saját képzeletemre bíztam a megjelenést.

Amire szükség volt

  • Flakonra,
  • mosogató dörzsire,
  • gyöngyökre,
  • akril festékre,
  • ecsetre,
  • ragasztóra.

Így készült

Levágtam a flakon alját, kimostam, a kupakjára apró lyukakat fúrtam forró tű segítségével, hogy ne legyen pangó víz a növény alatt.  A peremére is fúrtam lyukat, hogy fel tudjam akasztani.

Ráragasztottam a dörzsi drótot. Ezt jól ki lehet húzni, jól körbeér, plusz ebből is volt itthon használt. Megfestettem a szemeit és a száját, majd felragasztottam a gyöngyöket, köveket. Utolsó lépésként kipöttyöztem, ahol ránézésre jónak láttam.

Nem lakkoztam, nem kezeltem semmivel. Ezt beültettem a virággyerekkel és fűztem bele zsinórt, majd felakasztottam. Le lehet fújni lakkal, ha valaki tartósítani szeretné a festést, de szerintem így sem lesz semmi baja.

Nekem 2 napot vett igénybe a készítése, mert először csak a szemét pöttyöztem körbe, de másnap még egy kicsit pingáltam. De szerintem, ha előkészítünk mindent, egy óra bőségesen elég az egészhez.