Nem csak a karácsonyt ünnepelhetjük feldíszített fával.

Húsvétkor is szépen mutat egy kis fa a lakásban, ráadásul mivel nem fenyő az alapja, sőt, sokszor nem is élő növény, biztosan nem hagy maga után szúrós tűleveleket. Tojásfát viszonylag egyszerűen készíthetünk magunk is részben otthon talált, újrahasznosítható anyagok felhasználásával.

Az interneten találkoztunk Szabó Jánosné gyönyörű tojásfáival, s arra kértük, mutassa be részletesen, hogyan készíti őket.

Pár éve újra lehetőségem nyílt a kreativitásnak időt szentelni, és minél több mindent készítettem, annál több ötlet jutott az eszembe. Minden évszakra, ünnepre van ötletem és mivel igyekszem környezettudatosan élni, ezért a megvásárolt alapanyagokon túl igyekszem a megunt, vagy szemétre ítélt dolgokat újrahasznosítani.

Már javában készülök a közeledő húsvétra, s mivel már karácsony előtt is készítettem fácskát fenyővel, tobozzal stb. így született a tojásfa ötlete.

Az elkészítéséhez szükség volt egy kaspóra, melyben gipsszel öntöttem körbe a botot, amelyből a fa szára készült. Hungarocell gömböt szúrtam rá, majd egy régi, kiselejtezett sálat daraboltam föl és ragasztottam a gömbre meleg ragasztóval.

A fa szárát betekertem szalaggal, végül az egészet dekoráltam.

A munkálatok során csak arra kell figyelni, hogy a gipsz megkössön, utána lehet csak tovább dolgozni rajta.

Miután a gipsz megkötött maximum fél órát töltöttem a fa elkészítésével.

A kaspókat műanyagosnál szoktam venni 100-200-300 Ft-ért. Jelen esetben ez egy régi kaspó, melyben már nem is tudom mi volt eredetileg, illetve, hogy honnan származik. A kis dekorációk a Pepcoból származnak. Egy tojás nagyjából 20 Ft, egy virágszirom 15 Ft., a sál pedig újrahasznosított. A szaténszalag úgy fél méter, ára 50 Ft körül lehet. Ragasztóból kb 2 rúd fogy el, ez 120 Ft. A madárka a Lidlből van, 27 Ft volt. Nekem ez belekerült gipsszel együtt 700-800 Ft-ba. A kaspót és a sálat nem számoltam.

Köszönjük a részletes leírást, egészen biztosak vagyunk abban, hogy ennek nyomán sok szép fácska fogja díszíteni az otthonokat a közelgő húsvétkor.