Saját kezű alkotás.

Szinte már varázslat, ahogyan Gyurcsek-Takács Mária és férje megalkották ezt a mutatós díszkutat. Javarészt újrahasznosítással készült – a következőkben kiderül, hogyan.

Mindig törekedtem arra, hogy kevesebb szemetet termeljünk. A vizuális képességemnek köszönhető, hogyha meglátok valamit, amit még lehet használni, azzal kapcsolatosan kipattan a fejemből azonnal egy kész terv. Nem volt ez másképp akkor sem, amikor megpillantottam a kidobott széket. A lecserélt ágyrácsokból pedig a faanyag hasznosult újra. 3 ágyrácsot használtunk fel. A férjem szokta is mondani, hogy már megint mire készülsz! Egyébként mindenben támogat és segít.

A díszkúthoz felhasznált anyagok, amiket vettünk: 1 doboz szeg és 1 doboz lazúr. Minden más – csavar, faanyag, sarokvas, ipari ragasztó, folyékony fa – volt otthon hozzá. Szerszámok tekintetében csavarhúzó, kézi és akkus egyaránt, kalapács, dekopírfűrész, fúró és mérőeszközök szükségesek.

Az alja adott volt, mivel a széket vontuk körbe méretre vágott lécekkel. A tetőrész kialakítása volt egy kicsit összetett. 2 db háromszöget készítettünk úgy, hogy a kút alsó részétől mindkét irányba 3-4 cm kilógjon. Kifúrtuk, majd felcsavaroztuk a léceket a háromszögre. Amire figyelni kell, azok a mérések. Minden más adott.

Kb. 8 órát vett igénybe mire elkészült. Ebben már benne volt az első réteg lazúr is, amivel másnap fél óra alatt lekentük még egyszer. A költség úgy nagyjából 4000 Ft, ebben a szeg, lazúr, kis veder és a lánc is benne van.