Óriási figyelmet kapott egy nemrégiben megjelent ausztrál lakáshirdetés, köszönhetően annak, hogy egészen egyedi elrendezésű a kiadni kívánt ingatlan.

Sydney városának Surry Hills negyedében vált kiadóvá az a stúdiólakás, ahol az üvegfalú fürdőszoba és mosdó lényegében a konyhában található. Ha valaki sütés-főzés közben hátrapillant, megcsodálhatja, ahogy a lakótársa épp a szükségét végzi vagy zuhanyozik, tisztálkodik. Ha valaki egyedül bérli az ingatlant, akkor természetesen nem feltétlenül kell közönségtől tartania. Elképzelhető, hogy a tulajdonos is erre gondolt elsősorban, amikor megálmodta a nem mindennapi belső elrendezést.

Egy másik szögből nézve is inkább legénylakás érzetét kelti a rendhagyó otthon a maga egyterűségével.

A szokatlanul nyitott belső térrel rendelkező lakást korábban rövidebb időtartamokra adták ki a városba érkező átutazók, turisták számára, a koronavírus-járvány miatt azonban jelentősen visszaesett az ilyen jellegű kereslet. Ezért a tulajdonos úgy döntött, immár hosszabb távra keres kitartó bérlőt.

Kérdés, hogy sikerrel jár-e, mert bár meglehet, hogy az üvegfal optikailag tágítja a teret, nem vennénk rá mérget, hogy ezt a – privát szférát másodlagos szempontként kezelő – megoldást egyértelműen előnyként lehetne elkönyvelni.

Forrás: Upi