Nem tudni, hogy a hívatlan vendég mikor költözött be.

A háromgyerekes anyuka, Monica Green az első jeleket a saját feledékenységének tudta be. Elől felejtett tárgyak, nyitva hagyott ajtók vagy ablakok, a megdézsmált elemózsia elsőre nem tűntek kirívónak. A Rockhamptonban élő nő azonban idővel egyre furcsábbnak találta az otthonában zajló eseményeket.

Egy napon azonban, amikor az orvosi rendelőből tért haza a gyermekeivel, már nem hagyhatta figyelmen kívül a történéseket: a hátsó ajtó nyitva volt, a légkondicionáló és a tévé be volt kapcsolva, a konyhában pedig egy félig elfogyasztott csirkemell volt a tányéron. Szembesülve egy idegen ember ténykedésével Monica azonnal értesítette a rendőrséget.

Egy kis ételmaradék elsőre talán nem is gyanús, főként, ha az embernek gyermekei vannak.

A kiérkező rendőrök nyomozni kezdtek és arra jutottak, hogy a betörő már egy ideje ott élhet tetőtérben. Feltételezhetően ellopta a tulajdonos kulcsait, majd azzal garázdálkodott kényére-kedvére, amíg senki nem volt otthon.

A nő azóta a kicseréltette az összes zárat, legalább háromszor ellenőrzi naponta, hogy bezárta-e az ajtókat, ablakokat, de a rettegése nem múlt el. Az idegen jelenléte nem okozott neki jelentősebb anyagi kárt, de elvette a lelki békéjét. Úgy érzi, megsértették a magánszféráját és nem tudni, mi volt a betolakodó szándéka. Pusztán csak hajlékot akart? Vagy ártani a családnak, és csak a megfelelő pillanatra várt?

Az illetőt még keresi a rendőrség, de Monica azóta fél egyedül lenni és a legkisebb zajtól is retteg. Ki lehet ezt heverni valaha?

A nyitókép csak illusztráció!

Forrás: OddityCentral