Sok év munkája zöldellt ki egy vietnámi ötemeletes ház falán. 

1990-ben költözött Hanoi egyik városrészébe Dr. Hoang Nhu Thang, aki az ottani egyetem adjunktusaként dolgozott. Akkoriban ez a ház volt a környék legmagasabb épülete, aminek következtében nem kapott árnyékot, így elviselhetetlenül felforrósodtak a lakások a nyári hőségben. Ekkor döntött úgy a professzor, hogy két különböző kúszónövénnyel ülteti be a homlokzatot. 8-9 évet vett igénybe, mire a növények teljesen befutották a ház falát, 30 év elteltével pedig már teljessé vált a függőleges kert.

Távolabbról nézve az épületet, úgy tűnik, mintha szintenként lennének telepítve a növények. Dr. Hoang elmondása szerint azonban mindösszesen két kúszónövényt növényt látunk, melyek megfelelő támaszték segítségével az épület két oldala felől futnak fel.

Fotó: Kenh14
Fotó: Dantri

Havonta két metszéssel tartják karban a zöldfalat, ami a zsúfolt nagyvárosban egy látványos talpalatnyi természetet jelent. Többen felvetik, hogy nem bújik-e meg sok rovar, kiváltképp szúnyog a zöld növényzetben, de a férfi azt mondja, nincs ilyesmiről szó, sőt, a rengeteg növény nagyszerűen árnyékol és hűs klímát biztosít a lakásokban.

A turisták is a csodájára járnak a környezetből kiemelkedő különlegességnek és a házban lakók számára is élhetőbbé váltak a lakások a természetes szigetelésnek és árnyékolásnak hála.

Forrás: OddityCentral