Ha szeretnénk mindenkinek egy külön kis kuckót a lakásban, a gipszkarton lehet az ideális megoldás!

Az első gyermek érkezésekor, vagy amikor a csemeték már elérik azt a kort, amikor nagyobb önállóságra, és így saját szobára vágynak, jól jönne egy plusz helyiség. Lakáscserére azonban nem mindig van lehetőség. Hogy mégis mit lehet ilyenkor tenni? Az alaprajz okos átgondolásával a legtöbb otthonban nyerhető pár leválasztható négyzetméter.

Az átépítés, a falak áthelyezése, a rengeteg sitt gondolata sokakat elrettent attól, hogy a lakásban átalakításba kezdjenek. Ekkor jelentenek segítséget a gipszkarton válaszfalak, amelyek gyorsan, egyszerűen és minimális felfordulással kialakíthatók. Nem csak az építésük, a bontásuk is egyszerű, így akkor sincs gond, ha évekkel később ismét más elosztású szobákra lenne szükségünk.

A meleg érzetet adó, bizonyos típusok esetén tűzálló gipszkarton festhető, tapétázható, de akár csempézhető is, és attól sem kell tartanunk, hogy a „papírfalon” még a suttogás is áthallatszik majd, hisz szerkezetét hang- és hőszigetelő anyaggal is kitölthetjük – mondják az újHÁZ Centrum szakértői.

A tervezési malőrök elkerülése és a biztosan szép és tartós kivitelezés érdekében a kivitelezéshez érdemes szakembert keresni.

Mivel a kivitelezés pár nap alatt megoldható, szárnyalhat a fantázia: kialakíthatunk egy külön szobát, tanulósarkot választhatunk le, építhetünk a kicsiknek bujkálásra alkalmas átjárót, de készülhet titkos kuckó is valamelyik sarokba.

Gipszkarton válaszfal

Gipszkarton válaszfal

Gipszkarton válaszfal dylangallery.com

Gipszkarton válaszfal thinkbigart.com

Gipszkarton válaszfal interldecor.blogspot.com

Gipszkarton válaszfal decor-zoom.com

A plusz falak sok esetben azért is segítenek, mert újabb tárolóhelyek támaszkodhatnak ezeknek – ebből pedig a legtöbb otthonban komoly hiány van. Sok esetben az ablakok elhelyezkedése meghiúsítja egy-egy helyiség kettéválasztását. Ilyenkor a teljes szeparálás helyett egy 100-120 centiméter magas falat építhetünk, ami már teremt némi intimitást, ugyanakkor nem akadályozza a fény áramlását. Hát nem nagyszerű?