A Milánóban élő Marta Grossi hihetetlen kreativitással és türelemmel dekorálta ki a kézmosóját.

Mivel a pandémia miatt egyedül kellett maradnia otthonában, így különleges módját választotta, hogy elüsse az időt: a mosdókagyló kifestésével múlatta a szabadidejét. A festményei csodásak, viszont nem tartósak. Az elkészült alkotásokat pár kézmosás alkalmával elmossa a víz. A világjárvány mindenkit megviselt, őt is, így ezzel próbálta szórakoztatni magát és másokat.

Szinte a csapból is az folyt, hogy mossunk kezet, tartsunk távolságot a betegség megfékezésére, ezért úgy érezte, hogy lassanként megutálja a fürdőszobát. Hogy ne gyűlölje meg se a csapot, se a kézmosást, inkább kiötlött valami csalogatót, aminek köszönhetően jó érzéssel járul a csap elé. Ez nyilvánvalóan sikerült, mert valóban nagyon szép képek születtek a szokatlan festővásznon.

Felmerül a kérdés, hogy ha ilyen szépen fest, akkor miért nem tartós dekorációt készített?

Szándékosan hagyta elmosódni, majd lemosódni a képeket, mert úgy gondolja, minden átmeneti, és ha ennek tudatában is vagyunk, akkor jobban tudjuk értékelni a dolgokat. A változás, a mulandóság és a pozitív szemlélet jelképévé vált a sorozata. Fontos a jelen pillanatban élni és kiélni a művészi hajlamot. Az inspiráció mindenhol ott van!

A szépséget bármiben megtalálhatjuk, akár még a fürdőben is.

Forrás: BoredPanda