Az újonnan kialakított konyha mind színeiben, mind anyagaiban, mind pedig kialakításában harmóniát sugároz.

S ami még kifejezetten érdekes vele kapcsolatosan, hogy a házigazda, Szabados Zoltán keze munkája nyomán jött létre.

A konyha megálmodóját és tulajdonosát, Szabados Zsanettet kérdeztük a csodaszép, egyedi konyha készítésének lépéseiről.

„Tavaly lehetőségünk adódott, hogy családostól a Káli-medence egyik legszebb kis falucskájába, Mindszentkállára költözhettünk.

A ház, egy régi kis parasztház felújítás és korszerűsítés után került birtokunkba, így nem is volt kérdés, hogy a berendezések is a falusi, vagy vintage jelleget tükrözik majd. Nem szerettünk volna tömeggyártásban készült konyhabútort a régi falak közé.

A férjem ács-állványozó szakmát végzett, így nem áll messze tőle a fa és annak megmunkálása. Boldogan vágott bele a korábban már megálmodott konyhabútor kivitelezésébe, mely – a munkája mellett – 1-1,5 hónapot vett igénybe (festéssel és finomításokkal együtt).

A tervezés során fontos volt, hogy nagy pakolós részek legyenek benne, valamint, hogy legyen jó nagy előkészítő felület. Ehhez a kb. 7 nm-es konyha elegendő helyet biztosított.

Az anyagráfordítást illetően az ajtók és az oldalfalak kidobásra szánt deszkákból készültek, a vázszerkezetet, a munkalapot, az ajtópántokat és a fogantyúkat készen vásároltuk. A festés pedig a mi kezünk munkája volt.

A kész konyha hozzávetőlegesen 70.000 Ft-ba került (gépek és a mosogató nélkül) (2017-es ár) de elmondhatjuk, hogy ez a konyha egyedi, vagyis nem „jön velünk szembe” minden házban.

Ugyan van még mit finomítgatni (csempézés a mosogató mögött) a konyhánkon, de pont olyan lett, amilyet megálmodtam és minden itt töltött perc egy felüdülés számomra.”

Köszönjük Zsanettnek a részletes leírást, reméljük, az ő példájuk sokak számára inspiráló lesz majd!