Látványos átalakulás.

Az átlagos panelerkélyből kellemes szigetet varázsolt Rafai Beatrix és párja. Hogy pontosan mi mindent cseréltek vagy festettek, és mindez mennyi időt és költséget jelentett, a következőkben Beatrixtől tudhatjuk meg:

A lakást 2022-ben vásároltuk, teljes felújításon esett át. Minden nagyon szép és ízléses lett, így az erkély sem maradhatott ki a sorból, szerettem volna valami különlegeset. Kezdetnek a kinti tárolót lebontattuk, és üveg került a helyére, ezzel megnövelve a nappali méretét.

A lambériás teraszok mindig is nagyon tetszettek, párom a tűzoltóság mellett szabadidejében egy ács kollégájának besegít, több munkájukat is láttam már, innen jött az ötlet, hogy miért is ne lehetne az erkélyt is fával burkolni. Megvettük hozzá a szükséges anyagokat, és a burkolás a harmadik napra készen is lett.

Azt hozzátenném, mikor ezt elkezdtük, még a lakásfelújítás tartott, tehát nem volt probléma, hogy az erkélyen vágja a fát, a szobán keresztül hordja be a szerszámokat, mert ez nem kis porral és takarítással jár utána.

Nagyon szép volt a natúr szín is, de kellett rá egy vékonylazúr réteg, hogy megvédje az anyagot az időjárástól, így kevertettünk ki több színből egy különleges árnyalatot, ami nagyon passzol a nappali színéhez.

Az összhatás végül nagyon kellemes lett, melybe a régi rozsdás korlát és a drótüveg nem passzolt. Az üveg csak ragasztva volt, így könnyű volt kivenni, a korlátot egy szombat délelőtt lecsiszoltuk, egy bronzos fémfestékkel átfestettük. Az üveget polikarbonátra cseréltük, amit a helyi építőcenterben vettünk, párom méretre vágta és körberagasztotta a korlát belső oldalán hozzávaló ragasztóanyaggal. Ez az anyag rugalmas, nem törik, és nem mellékesen jóval kedvezőbb az ára, mint az üvegnek.

Az anyagköltség körülbelül 150-180 ezer forint körül alakult fával, lécekkel, festékkel, polikarbonáttal együtt (ezek 2022-es árak), több tízezret vagy akár százezret megspórolva.

Nagyon szeretjük, és igazán jó érzés úgy ránézni, hogy a mi, illetve a párom keze által készült. Sok időt töltünk ott, egy pohár hűvös bor társaságában egy kellemes nyári estén szinte azt is elfelejtjük, hogy ez “csak” egy panellakás.