A felújítás sokszor nagyon költséges és macerás dolog, ezért nincs mindig lehetőség belevágni.

Sok aprósággal is látványos változást érhető el, ráadásul megfizethető áron. Most pénztárcakímélő megoldásokat hoztunk:

Falradír vagy más néven varázsszivacs

A drogériákban kapható pár száz forintos tétellel ki lehet javítani az itt-ott foltokban elkoszolódott falat. Gyakran nincs még szükség a teljes festésre, elég a kapcsolók és konnektorok könyökékén és ott, ahol a kicsik összepraclizzák megtisztítani.

Festék

Ha a falradír kevés, kisebb mennyiségű festékkel és némi kreativitással is új színt vihetünk a néhol nem tetsző falakba.

Parkettatömítő

Pár ezer forint a teljes padlócsere helyett nagyon barátian hangzik. A fa parketta az idő múlásával hajlamos a száradás következtében zsugorodni, így rések keletkeznek az elemek között. Ezeket lehet eltüntetni a parkettafugázóval, amit a résekbe nyomva, majd spaklival elsimítva hagyni kell megkötni. Többféle színben kapható, így bármilyen parkettához illőt be lehet szerezni, ami észrevétlenül beolvad a környezetébe.

Parkettafényező

Ha a rések megszűntek, de még kopottasnak tűnik, fénylő védőréteggel lehet még pár évet adni a parkettának az újracsiszolásig. A nagyjából 4 ezer forint/literes áron árusított folyadékot több rétegben kell felvinni a felületre szálirányból, majd merőlegesen, de ha teljesen megszáradt, szinte újnak tűnik.

Fugafelújító festékpaszta

Az elszürkült fugák ódon hatást keltenek, a pár ezer forintos festékpaszta viszont újjávarázsolja. Sokféle színben kapható, így akár új arculatot is adhatunk a csempézett felületeknek.