A Converse City Forest elnevezésű kezdeményezésében képekkel tesznek a környezetért.

A teljes házfalat beterítő falfestmény nem csak szemet gyönyörködtető, hanem hasznos is. A különleges festékkel készült alkotás a levegőben található szennyező anyagokat a napfény hatására semlegesíti. A legújabb, Varsóban elkészült remekmű nagyjából 780 fa légtisztító hatásával ér fel.

Ez remek megoldás lehet olyan helyeken, ahol nincs lehetőség növényeket ültetni. A városok betonnal borított csomópontjai nem csak szebbek lehetnének a festmények által, hanem egészségesebbek is. Bangkok, Belgrád, Lima, Sydney, Jakarta, Manila, Sao Paulo, Santiago, Johannesburg, Panama City és Melbourne is készített már hasonlót, de az újítás lényegében bárki számára elérhető világszerte. A Boysen KNOxOUT elnevezésű festéke ugyanúgy használható, mint más festékek, azzal a plusszal, hogy megszűri a szmogot. Ennek hatékonyságát sok kutatás is bebizonyította a gyártó szerint.

Ha van egy ilyen megoldás az emberek kezében, akkor felmerül a kérdés, hogy miért nem használják mindenhol? Túl drága? Nem is tudják, hogy létezik? Vagy egyszerűen csak nem foglalkoztatja őket a lehetőség?

Forrás: OddityCentral, KNOxOUT