A régi házaknál nagyobb számban előfordulnak, de új építésűeknél is gyakran találkozni ilyen hibákkal.

Mielőtt vásárlásra adnánk a fejünket, érdemes bizonyos részleteket alaposabban megnézni, hogy később ne érjen meglepetés. Az új építésű ingatlanok egyik rákfenéje napjainkban, hogy igyekeznek minél gyorsabban és olcsóbban megépíteni a lakásokat, házakat, hogy aztán hatalmas profittal értékesítsék. Ez gyakran megy a minőség rovására, ezért legyünk körültekintőek:

Nyílászárók

Nagyon fontos részei az új otthonunknak. Épek a keretek? Rendesen zárnak és szigetelnek? A fűtésszámlánkat és a rossz kedvünket is megdobhatja, ha nem csukódnak rendesen.

Burkolatok

Bármilyen burkolat is legyen (laminált padló, parketta, csempe vagy padlólap), nézzük át alaposan! Stabil? Nem mozog sehol? Ha megkopogtatod, akkor nem kong? A szegélyeknél, összeillesztéseknél, fugázásnál mindenhol rendben van? Érdemes belesni akár a bútorok alá is, mert sokszor ott lapul a meglepetés. Olykor bútorokat is rátolnak, hogy elrejtsék a hanyag munkát, ezért még ha szőrszálhasogatásnak tűnik is, érdemes egy könnyebben mozgatható bútort is odébb tolni, ha van.

Elektromos hálózat

Kapcsolók, konnektorok rendben vannak? Szintén érdemes szúrópróbaszerűen ellenőrizni.

Csaptelepek, vízcsövek

Egy rövidke megnyitás és elzárás sokat árulhat el a csap állapotáról. Stabilan a helyén van? Nem csöpög?

Falak

Vannak foltok, repedések? A repedések miben létéről itt olvashatunk részletesebben, az esetleges foltok okánaik is érdemes utánajárni. Egy piszkos praclilenyomatot egy kis festés megold, de egy vízfolt komolyabb problémára utal.

Ezeket a dolgokat nézzük át alaposan, vagy még jobb, ha szakemberrel nézetjük át, mielőtt megvesszük álmaink otthonát!

Kapcsolódó cikkünk: Miért jó a laminált padló?