A nyugalom szigete.

Sokan vagyunk úgy, hogy szívesen feladnánk folyton rohanó, zsúfolt városi életünket, de mégsem tesszük meg. Rotter Zsófia és párja azonban megvalósították azt, amire vágytak: Budapestről az Őrségbe, Szalafőre költöztek. Itt a hatalmas telkükön még erdős rész is akad, melybe Zsófia egy kis menedéket álmodott. Az álom pedig valóra vált.

2016 februárjában költöztünk az Őrségbe, Szalafőre. Elég lett Budapestből. A párom és én is ott születtünk, de a város számunkra teljesen élhetetlenné vált. 23 évig volt kocsmám Kőbányán, vágytam a csöndre! Az Őrség pedig régi szerelem volt…

Szándékosan kerestünk nagy területet, amin erdő és legelő is található. A telek “felső” részén van a lakóházunk és a vendégház, és a háztól a legelő felé vezető erdős részre álmodtam meg a lakókocsit.

Egy angol újságban láttam úgy 30 éve egy hasonló lakókocsit, és azóta vágytam rá. Első lépésként kitisztítottunk az erdőben egy részt. Aztán megvettem egy használaton kívüli lovaskocsit az egyik ismerősünktől. Szóltam az ácsoknak, akik a házunkon dolgoztak, és lerajzoltam hogy mit szeretnék. Rögtön tudták, hogy mire gondolok.

A lovaskocsit behúztuk az erdőbe, lebontottak róla mindent (bak, ülések stb.) és erre építették föl magát a lakórészt. A lakókocsi 2,30 m széles és és 5 m hosszú. Szigetelve van, fűthető. Farkasodúnak neveztem el az imádott kutyáim után.

Abszolút lakható. Ágy, asztal, szék, mosdó (régi lavóros) kályha és egy mobil wc található benne. A párom festette és ő készítette a bútorokat is. Pult, polcok stb. A villanyt nem vittük le, mert szerettem volna ha nomád marad.

Az áráról annyit, hogy egy erős külföldi nyaralás árából kihoztuk.

Nagyon szeretek ide elbújni. Kötök, horgolok, festek ez a műhelyem is egyben.

Köszönjük Zsófinak, hogy megmutatta nekünk a Démon Tanya egyik különleges épületét. Továbbiak a vendégházként is működő tanyáról a facebookon és a weboldalán.