Szinte nem kerül semmibe.

Magyarné Kőrösi Andrea fenyőtobozok és újrahasznosított karton felhasználásával igazán mutatós, természetes ünnepi díszt. A következőkben Andreától ismerhetjük meg a részleteket:

Az ötlet nyilvánvaló volt, mert rengeteget túrázunk, sétálunk a kutyámmal, és ezek a szemnek gyönyört nyújtó tobozok a földön kellették magukat.

Valahol láttam egy ehhez hasonló asztaldíszt, ami cca. 20 cm magas lehetett, egy hungarocell gúla volt az alapja. Ezt gondoltam tovább, mert a teraszt képzeltem díszíteni, ahol nyilvánvalóan egy picurka elem nem túl mutatós.

Nem szépítem, az alaphoz a kartont (kb. 1 cm vastag törésvédelmi) az egyik szomszédom által az utcára kitett papírhulladék adta. Kihívásnak tekintek úgy készíteni bármit, hogy “talált”, esetleg otthon, fiók, szekrény mélyén árválkodó réges-régi kellékekből legyen.

És ezzel választ is adtam a költséghatékonyságra is. Gyakorlatilag 5-6 ragasztópisztoly-patront használtam fel az oldalanként nagyjából 65-75 toboz felragasztásához, ami pár óra alatt lett kész.

A négy egyenlő szárú háromszöget celluxszal fogtam össze, és már kezdtem is a tobozok felragasztgatását, amiket előzőleg méret szerint nagyjából csoportosítottam, hiszen felfelé haladva egyre kisebbekre van szükség.