Gyors átváltozás.

Hidegburkolatot cserélni nem feltétlenül egyszerű mutatvány, sokan nem is szívesen vágnak bele. Kiváltképp olyankor, amikor az egyébként ép csempékkel és járólapokkal az a probléma, hogy a dizájnjuk már nem annyira az aktuális trendeknek megfelelő.

Szabó Mónika mindössze egyetlen napnyi munkával az újraburkolás költségének töredékéből frissítette fel a mellékhelyiség látványát. Az alábbiakból megtudhatjuk, pontosan hogyan:

A fürdőszobai burkolat festése, pontosabban a mellékhelyiség átszínezésének ötlete tulajdonképpen már néhány éve egy gardróbszekrény átfestésében nyilvánult meg. Akkor a barna szekrényt sötétnek, illetve meguntnak találtam, és a legegyszerűbb megoldást kerestem, így fehérre festettem.

Az illemhely sárga színű hidegburkolatát a sötétbarna fugával hasonlóképp időt múltnak láttam, de a bontáshoz, cseréhez nagyon nem volt kedvem, és pénzügyi okokból is inkább más megoldást kerestem. Mivel munkám során (kézápoló – műkörömépítő) elég kreatívnak tartom magam, és szeretek festeni, úgy döntöttem, hogy kipróbálom ezt a módszert.

Így elkezdtem böngészni az interneten és a Facebookon is hasonló témájú csoportokban. Ott merült fel az ötlet az átfestésre. Első lépésben nagyon fontosnak tartottam a csempe alapos tisztítását. Ecetes tisztítószerrel mostam le, majd szárazra töröltem. A festék kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy ne kelljen előtte alapozni, így esett a választásom a Dulux csempefestékre, ami eleve 2 komponensű, így egyből a felületre hordható.

Először a fugákat festettem, normál méretű ecsetet használtam. A körberagasztást speciel mellőztem, és igyekeztem vigyázni a szélek közelében. Utána a kis teddy hengerrel felhordtam az első réteget.

Meglepően gyorsan szárad, vizes bázisú, szagtalan. Pár óra száradás után jöhetett a második réteg, itt már teljes volt a fedés.

Az oldalfalak kész lettek egy délelőtt alatt. Ebéd után folytattam az aljzat festésével. Héra vizes bázisú fekete színezőt öntöttem bele, hogy szürkévé váljon, szintén két rétegben vittem fel.

Tehát minimális eszközökkel, kis teddy hengerrel, festékedénnyel és egy ecsettel, valamint két doboz festékkel a közel 10 m²-t 1 nap alatt kényelmesen megfestettem, és 25 ezer forintból kijött.

Párom elutazott külföldre, és ezt a munkát meglepetésként szántam neki. Amikor visszajött, leesett az álla, és nagyon dicsérte az eredményt.

Egyelőre nem tapasztaltam kopást vagy egyéb problémát, a festék szépen fedi a felületet.

Örülnék, ha másnak is ötletet adhatnék vagy kedvet csinálhatnék ehhez a projekthez.