Számos helyen olvasni, hogy a tészta főzővize milyen sokféleképpen hasznosítható.

Kicsit krémesebbé teszi a szószószokat, finomabbá a kelt tésztákat, és egyes elméletek szerint a hajat is regenerálja. Az újrahasznosítás ezen módja tényleg nem elvetendő, hiszen csökkenti a pazarlást, de valóban jót tesz a növényeknek is? A Metro egy kertészt kérdezett arról, hogy mennyire biztonságos a locsolás a tészta főzővizével.

Főzés közben tésztából kikerülő keményítő a szakember szerint is segíti a növények fejlődését, mert számos ásványi anyagot tartalmaz, így műtrágyaként funkcionál. Viszont csak abban az esetben használható erre a célra, ha az teljesen sótlan és már hideg! A só viszont árt a növényeknek és a forró vízzel is tönkretehetjük őket! Viszont kihűlve és só nélkül sem szabad túl gyakran használni, ugyanis táptalajt jelenthet a baktériumoknak, ezért csak módjával, alkalmanként öntözzünk vele!

Mértékkel, ritkán alkalmazva, az előbb említett kitételek betartásával valóban segíthet a növényeket ragyogóbbá, egészségesebbé és boldogabbá tenni, főként, ha locsolás közben még énekelünk is nekik. Vagy az nem válik be?