A kánikula időtartamára kéri a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. a lakosság együttműködését.

Hiába működteti a vízmű az ivóvíztermelő vízbázisát, és egyéb technikai berendezéseit maximális kapacitással, a hőség miatt megnövekedett igények és a víztároló medencék csökkent szintje miatt felszólították a felhasználókat, hogy

ne ivóvízzel locsoljanak, működtessék az öntözőrendszereket, és halasszák el a medencék feltöltését, illetve más nem létfontosságú vízfelhasználásukat is szüneteltessék a későbbi vízhiány elkerülése végett!

Budakalászon, Vácon, és több Pilis-Dunakanyar régióban található településen van ez érvényben, ahol némi víznyomáscsökkenést is tapaszthattak az ott élők, de Pécelen is akadozik a vízellátás, ami egyre több helyen ütheti fel a fejét. Akik nem tartják be az átmeneti korlátozást pénzbüntetésre számíthatnak.

Nehéz helyzet ez, mert a legnagyobb melegben lenne a legnagyobb szükség a medencékre és a növényeknek a locsolásra, de remélhetőleg sok helyen fúrt kúttal át tudjak hidalni ezt a helyzetet. Az időjósok szerint hamarosan enyhülés jön és akkor mindenki fellélegezhet egy kicsit, kitartás!