Bár nem minden gyerek rajong a házi feladat elkészítéséért, de sokat segíthet a motivációban egy hangulatos tanulósarok.

De mitől lesz igazán jó egy tanulósarok?

Kényelem

Banális, de az egyik legfontosabb elem. Kényelmes szék és hozzá passzoló asztalmagasság. Olyan, ahol a gyermek nem zsibbad el idő előtt és elférnek a dolgai könnyen elérhető távolságban.

Fény

Ablak környéke vagy lámpafény biztosítson megfelelő mennyiségű fényt. A lényeg, hogy a szóban forgó terület világos legyen.

Tárolás

Fontos, hogy elegendő hely legyen a dolgainak, így könnyebb lesz rendet tartania is.

Dekoráció

Az ízlésének megfelelő dekoráció az asztal és környékén sokat segíthet, hogy jobban érezze magát tanulás közben.

Emlékeztető

Egy tábla, amire írni vagy tűzni lehet, nagyon praktikus kiegészítője egy jó tanulósaroknak.

Our area of study. I am a sucker for organization & cleanliness! In the clear pocket chart I have written down GOALS for the week which correlates to his homework week. In the pocket charts I broke it down to: This weeks learning, reading log & folders to keep his school work in. Most will say I’m just doing this because I’m a “new school mom” and “because I only have one kid”. Lol! It’s ok, I’ve heard it all. Truth is, I legitimately LOVE doing things like this, teaching, reinforcing learning, keeping things organized to the T & most people don’t even realize that I’ve been doing this since Gavin was an infant. Whether I have one child or 4, I will do the same for all. ❤️ Stay learning, stay happy, stay clean & organized. Lol! #momlife #earlychildhoodeducation #earlylearning #teachers #mommys #mom #sahm #workingmom #teachersofinstagram #diy #desk #kidsdesk #ikea #target #lovelearning #organization #momhacks #parenthacks

A post shared by Gavin's Learning Journey (@gjc_earlylearning) on

Társaság

Sokan ragaszkodnak ahhoz, hogy a gyerekszobában alakítsanak ki helyet a tanuláshoz, pedig ez a lakás más pontján is lehetséges. A gyermek, aki nem szeret egyedül lenni, szívesebben fog bele a leckeírásba, ha a közelében vannak a szerettei. Így a nappaliban vagy az étkezőben is ki lehet alakítani erre alkalmas helyet.

https://www.instagram.com/p/BmmXkI4H5pF/