Hihetetlen mire képes az ember, ha ízeltlábúakkal találkozik!

Az arachnofóbia, azaz a pókiszony sokakat érint, van, akit a puszta látványuk is döbbenetes tettekre sarkall. Az igazán jószívűek egy papírlap vagy egy lapát segítségével tessékeli ki a pókokat a házból, sértetlenül. Aki kevésbé barátságos, az újságpapírral vagy papuccsal csapja le őket. A kreatívak a kedvencünkre bízzák az illetéktelen behatolók eltüntetését. De van még egy csoport: ők azok, akik magukra gyújtják a házat egy pók miatt.

A tűzoltók szerint számos olyan alkalom fordult már elő, főként Amerikában, amikor valaki forrasztólámpával vagy spray és öngyújtó segítségével próbált meg megszabadulni egy vagy több póktól. Némi józan paraszti ésszel ez beláthatóan roppant veszélyes megoldás, de feltehetően ezeket az adott pillanatban nem gondolták át. Az icipici pók lángolva menekül, majd felgyújt maga körül mindent, vagy ő riadtan elmenekül, miközben a környezete kap lángra. Az eredmény sok esetben a leégett ingatlan, és a lánglovagok, akik próbálják menteni a menthetőt.

Nem lehet hangsúlyozni, hogy ne! Ne csinálja ezt senki, egyszerűen nem éri meg! Inkább ruházzunk be egy légycsapóra, és akkor nem válik egy marék hamuvá az otthonunk!

Forrás: Time